Samtalsgrupper för närstående


Samtalsgrupp för närstående riktar sig till dig som inte själv är trans men som har ett barn, en partner, en förälder, ett syskon eller någon annan i ditt liv som är transperson. Träffarna leds av två personer som själva har erfarenhet av att vara närstående och baseras på ett metodmaterial som tagits fram av Transammans. Här får du möjlighet att fylla på med kunskap och ventilera alla dina tankar och frågor om trans, kön, omvärld och att vara närstående.

Vem kan delta?

Metoden för grupperna är utformade för vuxna och ungdomar från ca 15 år och uppåt. Men vi jobbar på att kunna erbjuda fler aktiviteter och träffar för dig som är yngre.

I övrigt försöker vi göra anpassningar så att så många som möjligt kan delta.

Är du både trans och närstående?

Du är självklart välkommen att delta i gruppen om du vill. Men samtalsgruppen för närstående är tänkt att fungera som en plats där även personer utan tidigare erfarenheter och hbtq-kunskap ska kunna ställa sina frågor och pröva sina tankegångar, utan att riskera att såra eller kränka någon. Vill du bolla tankar om din roll som närstående, utan att behöva höra "dumma frågor", får du gärna skriva det i din anmälan så ska vi försöka lösa det.

Hur mycket kostar det?

Grupperna är gratis för medlemmar i Transammans. Övriga betalar 150 kr vid första grupptillfället. Det går även att bli medlem på plats eller här på hemsidan.

Hur ofta ses gruppen?

Samtalsgrupp för närstående ses vid 5 tillfällen.

Varje träff är ca 2,5 timmar inklusive fikapaus.

Hur gör jag om jag vill bli samtalsledare?

Maila oss med lite information om vem du är så berättar vi mer!När vi har inplanerade Samtalsgrupper publiceras de häR.

Du kan också anmäla intresse nedan så kontaktar vi dig när en grupp startar


INTRESSEANMÄLAN

Samtalsgrupp för närstående

Genom att skicka samtycker du till att vi sparar uppgifterna du lämnar. De används enbart i syfte att kontakta dig om samtalsgrupper och kan enbart läsas av samtalsledarna samt i undantagsfall av Transammans admin-team och Personuppgiftsansvarig. Uppgifterna raderas en månad efter genomfört event (sista tillfället för den grupp du anmält dig till).