Samtalsgrupper


Sitter du hemma i självisolering och längtar efter att träffa andra i liknande situation?

Har du länge velat delta i en samtalsgrupp men det har inte funnits någon i närheten?

Då är Transammans samtalsgrupper via videosamtal något för dig!


Så fort vi hittar någon som vill vara samtalsledare så startas en ny grupp. Vi kommer att hålla videosamtalen via zoom, du kan delta via skärmtelefon, surfplatta eller dator med stabil internetuppkoppling.


Läs mer om samtalsgrupperna här på hemsidan och anmäl dig nu med en gång!


Så snart Covid-restriktionerna lättat kommer vi även kunna erbjuda samtalsgrupper med fysiska träffar på de platser vi har lokalgrupper.

Våra samtalsgrupper är en mycket viktig del i vår verksamhet. Att få träffa andra som upplever liknande saker och känner liknande känslor, är oerhört värdefullt och bidrar till en större trygghet, gemenskap och säkerhet. 


Våra samtalsledare är själva transpersoner respektive närstående, och har stor erfarenhet av att möta personer med dessa funderingar. 


Läs mer och anmäl dig till samtalsgrupper för transpersoner här

Läs mer och anmäl dig till samtalsgrupper för närstående här


Vill du bli samtalsledare? Vi har ett färdigt material som du kan utgå ifrån. Det enda som krävs är att du är bekväm med att prata inför en grupp och känner dig redo att sätta fokus på andras erfarenheter, snarare än dina egna. Just nu finns det många som vill delta i samtalsgrupperna. Skicka ett mail till hej.transammans@gmail.com


Citat från deltagare

"Gruppen har gett mig självsäkerhet, mer helhetsbild av trans genom att träffa andra människor som är lika mig på något sätt. Trygghet."


"Är det någonstans som alla förstår, så är det här."


"Bra att kunna skratta tillsammans. Gruppen har förändrat mitt sätt att tänka."


"Gruppen gör mig till ett bättre stöd för min transperson."