Tillsammans i Transammans


Transammans vill motverka känslan av ensamhet och utanförskap som många transpersoner och närstående upplever. Att få se och känna att man inte är ensam om sina upplevelser är viktigt. Därför vill vi skapa möjlighet att mötas, dela tankar, kunskap, erfarenheter och känna gemenskap.


Tillsammans kan vi ge varandra styrka att skapa förändring men också möjligheter att slippa vara stark hela tiden.


Runt om i landet anordnar våra lokalgrupper fikaträffar, pysselkvällar, föreläsningar och andra aktiviteter för transpersoner och närstående i alla åldrar.


Under rådande pandemi, är det mer aktivitet och gemenskap i våra grupper online. Utöver förbundets facebooksida och instagramkonto har vi en stor nationell grupp för alla medlemmar. Varje lokalgrupp har även en egen facebookgrupp. Samt två dolda facebookgrupper, en för bara transpersoner och en för bara närstående. Vi jobbar på att utveckla ännu bättre och tryggare rum online framöver.


I Transammans regi finns även läger för barn, samtalsgrupper för transpersoner, samtalsgrupper för närstående, föreläsningsverksamhet och politiskt påverkansarbete för att förbättra transpersoners livsvillkor.