Transkollo 2018

Transammans Ekerö med medarrangör RFSL Ungdom presenterar stolt förra årets succé, lägret för transbarn och närstående!


Lägret riktar sig till dig som är trans­person eller funderar kring din könsidentitet, och är max 13 år. Du får ta med dig en vuxen som du litar på.


Lägret är fullt av spännande aktiviteter! Bland annat föreläsningar och workshops kring trans, information och stöd till alla närstående, och en massa kul som bad, grillning och lekar.


Datum: 1-3 juni, kl 15 på fredagen till kl 15 på söndagen.


Plats: Örebro kommun.


Målgrupp: Transbarn upp till och med 13 år från hela Sverige. 

Ni behöver vara medlemmar i Transammans eller RFSL Ungdom. Du kan bli medlem här på sidan eller på www.rfslungdom.se.Kostnad: Frivillig deltagaravgift för att stödja verksamheten på 500 kr per barn och då ingår en närstående i priset. I anmälningsavgiften ingår mat, boende och alla aktiviteter för både barnet och den vuxna. Resan bekostas själv men det finns möjlighet att få ekonomisk ersättning


Sista ansökningsdag: Fredagen den 27:e april.


Ansökan: Du ansöker här!


Begränsat antal platser! Senast den 1:a maj kommer vi att återkomma om ni har fått en plats på lägret. Personer som inte tidigare varit på ett Transkollo kommer att prioriteras.


Kontakt: transammans.ekero@gmail.com


Huvudarrangör: Transammans Ekerö är en lokalgrupp under Transammans som är ett nationellt förbund för transpersoner och närstående.


Medarrangör: RFSL Ungdom är ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

Information för närstående

Vi vet att många familjer med transbarn söker efter kontakt med andra i liknande situation. Det här lägret är en möjlighet för barnen att lära känna andra transbarn, utforska sin egen identitet och få en stärkt självkänsla. Varje barn får ta med sig en nära vuxen som under lägret också kommer att få utbildning, stöd och möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra närstående.


Ledarna för barnens aktiviteter är vuxna transpersoner, för identifikation och för att få positiva förebilder. Ledarna för närståendes aktiviteter är själva föräldrar och närstående till transbarn.


Facebookeventet

Det finns ett facebookevent för lägret, sök på "Transkollo 2018", så hittar du det. Eller tryck här!