Transammanspriset 2019

Transammanspriset 2019!

OM TransammansPriset

År 2017 instiftade Transammans "Transammanspriset" och i år fortsätter vi succén för tredje gången!

Ett pris som varje år ska gå till en person eller en organisation som på något sätt gör livet bättre för transpersoner och närstående i Sverige.


Priset kan delas ut till en enskild person, organisation, inrättning, skola, arbetsplats, förening, idrottslag, företag, eller kanske ett vårdteam?


Varje år samarbetar vi med en konstnär, som själv har anknytning till trans på något sätt. De får i uppdrag att specialtillverka årets Transammanspris. 


Syfte: Transammanspriset uppmärksammar och uppmuntrar insatser som är och har varit bra för transpersoner och närstående i Sverige. Vi vill lyfta de goda exemplen!


När: Nomineringen är öppen från 1 december till den 31 december 2019 och priset delas ut på Transammansdagen, som infaller den 15 februari 2020! Nominera genom att fylla i formuläret nedan, på den här sidan.


Vad: Förutom den stora stora äran får vinnaren ett alldeles utomordentligt stiligt diplom OCH ett pris av en transrelaterad konstnär! 

Årets konstnär:

Rudy Loewe!

Bildkonstnären Rudy Loewe använder teckning, måleri och grafik för att bygga upp berättelser och vara med och skapa dialog kring sociala frågor. Hen arbetar i stor skala, ibland direkt på ytor som hen vet kommer vara tidsbegränsade, men också småskaligt i till exempel trycksaker.

Hens verk är färgstarka och klara, med referenser till estetik från den afrokaribiska diasporan. De låter också olika slags kroppar vara representerade, med olika etnisk bakgrund, ickenormativa kön och sexualiteter, klass och funktion. Rudy skapar verk som speglar det narrativ hen skulle vilja se i världen, sätten att berätta historien som inte ges den synlighet eller den omsorg de skulle behöva.

Läs mer på Rudy Loewes egen hemsida!

Nominera till Transammanspriset 2019 här!