Transammansdagen + årsmöte

Transammansdagarna 2020

Transammansdagen är i år hela två dagar, vår nationella årliga stora träff som också innehåller årsmöte den 15 februari (läs mer om årsmötet längst ner på denna sida). Efter det fylls evenemanget av härliga aktiviteter, gäster, föreläsningar, workshops, gemenskap och kulturinslag som vi hoppas ska passa både stora och små. Dessutom delas Transammanspriset ut!


Alla är välkomna, du behöver inte vara medlem (men bli gärna det här)!


För medlemmar som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Vi erbjuder också sovplats på vandrarhem, för den som behöver. Ange detta i anmälan.


Vill du volontära under Transammansdagarna?

Vi behöver dig som vill hjälpa till med enkla grejer såsom fikafix, lokalfix, sitta i entrénfix, pyntfix, städfix, artistfix, och annat fix! Kontakta oss eller fyll i ditt intresse i anmälan!


ABF är vår nationella samarbetspartner och naturligtvis kör vi ett samarbete även på vår stora årliga dag!

Programpunkter

Ramtider för hela helgen:


Fredag

Den som önskar kan boka sovplats redan från fredag 14/2. Vi har bokat upp ett antal platser på ett vandrarhem (ej sovsal som var en tidigare info!)


Lördag

10.00 Lokalerna öppnar

10.45 Lunch börjar serveras

11.30 Årsmötet startar

17.00 Middag på egen hand

ca 18.15 Prisutdelning av Transammanspriset

Finalisterna till Transammanspriset berättar om sina insatser

19.30 Poesi med Yolanda Bohm

20.00 Poesi med Lo Lindström

20.30 Öppen scen/dansgolv/mingel

Den som önskar kan boka sovplats (plats på vandrarhem).


Söndag

10.00 Lokalerna öppnar

Lidia Svensson med projektet Lesbisk Odyssé

Mandy Rich

Berättelser från skolan med Irina Schmitt

Transbutiken visar sin pop-up-butik

ca 13.00 Slut för helgen!


Programmet uppdateras löpande här på sidan!

Lo Lindström

Poesi som river fram en debatt om Norra Sveriges upprättelse och ger en inblick i ett queert liv på bygden. Lo Lindströms klara röst för en talan om förhållandena i Västerbotten, en pågående centralisering och känslorna kring uppväxtorten. En gräsrotsaktivist med skarp tunga och varm hand om din rygg. Låt dig kastas mellan hens brandtal, illmariga humor och sorg, och gå där ifrån med ny ork.


Myter och verkligheter - En lesbisk odyssé

drivs av föreningen Lesbisk makt. Vi gör historisk research, har ett kringresande lesbiskt museum och ett konstnärligt mentorsprogram för unga i de fem norra länen. Våra främsta mål är att stärka hbtq-personers rättigheter och demokratisera institutionernas historieskrivning. I projektet möter vi många unga transpersoner och därför vore det fint att göra något ihop med Transammans. Lidia Svensson, projektledare, är på plats för att diskutera hur. Välkommen!


Mandy Rich

Mandy Rich är inne på hennes fjärde år som artist och har synts till på flertalet festivaler och scener runtom i Sverige.

Hennes sätt att skriva och kampen hon för om allas lika värde har media uppmärksammat och även blivit omnämnd som Sveriges första transsexuella rapperska. Nu är hon mer aktuell än någonsin och vi väntar med spänning på vad som kommer härnäst!

Yolanda Aurora

Bohm Ramirez

Yolanda Bohm är spoken word-artist, transaktivist, föreläsare, lärare, eldkonstnär, jonglös, cover girl och guldtuss, debuterade 2018 med boken IKON. 2019 hade hon premiär med föreställningen IDOL på Unga Klara. 2020 kommer nästa lilla revolution.

Berättelser från skolan

Vad är det som funkar, och det som inte funkar, för trans och icke-binära unga och unga vuxna i skolan? Utifrån intervjuer med personer mellan 15 och 25 berättar forskaren Irina Schmitt från Genusvetenskapliga institutionen i Lund om både våldsamma cisnormativa strukturer och begränsad kunskap hos vuxna i skolan, och om skolor och lärare som har skapat transinkluderande pedagogik. Foto: Sarah Hirani

Café!

Vi har ett café på plats, och du väljer själv hur mycket du vill swisha som betalning! Vårt swishnummer är 123 396 93 67, ange "TD-FIKA" som meddelande. Smaklig måltid!

Idrott för alla kroppar

Finalisterna till Transammanspriset 2020: "Idrott för alla kroppar". RFSL samarbetar med Riksidrottsförbundet och flera idrotter för att unga med transerfarenhet ska få tillgång till idrott. Idrotten ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv och FN:s konvention om barnets rättigheter. Frank Berglund, vice ordförande för RFSL, berättar hur RFSL arbetar för att barn och unga själva ska få välja kategori, lag eller grupp oavsett kön. Foto: Elisabeth Olsson Wallin

Västerås stift

Finalisterna till Transammanspriset 2020: Svenska kyrkan Västerås stift, berättar om sitt HBTQ-arbete inom ungdomsgrupper i Svenska kyrkan. Tillsammans med ungdomar har de tagit fram en folder som innehåller tips för att inkludera unga icke binära och transpersoner i verksamhet.

Tillgänglighet

Lokalen är väl tillgänglihetsanpassad och det finns många anpassningar i lokalen av olika slag. Har du specifika frågor om tillgänglighet på platsen, maila oss på hej.transammans@gmail.com.

Transbutikens pop-up-butik

Transbutiken finns på plats på söndagen med sin pop-up-butik, där det går att klämma och känna på produkter och hjälpmedel. Behöver du råd och hjälp att mäta? Passa på att ställa alla dina frågor!

Prisutdelning av Transammanspriset

Vi delar ut pris för tredje året, till någon person, grupp, projekt eller insats som på något sätt har bidragit till att förbättra tillvaron för transpersoner och närstående! Läs mer om priset och finalisterna här!

gemenskap och mys

Under Transammansdagarna har du möjlighet att knyta kontakter, träffa bekanta, mysa och prata. Kanske slänger vi ihop en spontan Närståendeakuten, kanske samlar vi oss i en transpeppkram. Om du vill vara med och volontära och bidra, säg till!

Kallelse till årsmöte

Den 15:e februari 2020 är det dags för årsmöte!

Årsmötet är ett förbunds högsta beslutande tillfälle, det är där styrelsen utses och verksamhetsplanen för kommande år antas. Alla medlemmar är välkomna att delta och göra sin röst hörd. (Här blir du medlem!)


Datum: Lördagen den 15:e februari 2020

Plats: Örebro (adress meddelas efter anmälan)

Tid: Årsmötet pågår kl 11.30-17. Transammansdagarna pågår under hela helgen. Se program ovan.

Årsmöteshandlingar:

Dagordning för Transammans årsmöte 2020

Mötesordning för Transammans årsmöte 2020

Transammans verksamhetsberättelse för 2019

Transammans ekonomiska berättelse för 2019

Balansrapport för Transammans 2019

Resultatrapport för Transammans 2019

Transammans årsbokslut för 2019

Ideella revisorns berättelse för 2019

Auktoriserade revisorns berättelse för 2019

Valberedningens förslag

Transammans verksamhetsplan för 2020

Transammans budget för 2020

Styrelsens proposition - medlemsavgift för Transammans 2020

Styrelsens proposition - Transammans åsiktsprogram

Transammans åsiktsprogram förslag

Metodrapport Transammans åsiktsprogram

Motioner: Motioner mailas senast 25 januari 2019. Inga motioner har inkommit.

Reseersättning: För medlemmar som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Ange detta i anmälan. 

Sovplats: Medlemmar som behöver sovplats kan ange detta i anmälan!

Särskilda behov: Om du har särskilda behov kring kost, sovplats, tillgänglighet, allergi, etc, är det viktigt att du anger detta i anmälan, så löser vi det tillsammans. 

Anmälan: Anmälan är nu öppen! Anmäl dig i det här formuläret.