Transammansdagen + årsmöte

Transammansdagen

Transammansdagen är vår årliga stora dag som börjar med årsmöte. Efter det fylls dagen av härliga aktiviteter, gäster, föreläsningar, workshops, gemenskap och kulturinslag som vi hoppas ska passa både stora och små. Dessutom delas Transammanspriset ut!


Ur ProgramMet

Fika/café

Klädbytarhörna

Workshop: Bli aktiv i Transammans!

Workshop: Närståendeakuten

Transbutikens pop-up-butik är på plats

Barnaktiviteter

Prisutdelning för Transammanspriset

Transammans årsmöte


Medverkande gäster

Cecilia Dhejne, patientflödesansvarig transmedicin, psykiatrichef ANOVA, Karolinska universitetssjukhuset Stockholm


Hector Brännlund

År 2016 blev Hector Brännlund topp 20 i Idol av ca 14000 sökande och tog sig hela vägen till den direktsända kvalveckan. Hösten 2017 medverkade Hector och Sundsvallsduon Arrhult på Joakim Lundells låt ”Monster” som nu har över 11 miljoner streams på Spotify. Samma höst signades Hector av skivbolaget Ninetone, och hittills har han släppt 2 låtar. ”Hold You Back” och ”Phobia”. Phobia har han skrivit själv och handlar om transfobi. Hector går sista året på Naturvetenskaplig linje på Räddningsgymnasiet på Sandö.med civil kris- och konflikthantering, samt brand och räddning som profilering.


Erika Alm

Idéhistoriker och genusvetare som pratar om hur vi kan förstå normer om kön, genus och identitet inom medicinen och kulturen genom begreppet cisnormativitet. Sociala föreställningar om vad som är normalt och vad som är avvikande har förändrats genom historien och ser olika ut i olika delar av världen; hur påverkas transpersoners livsvillkor av cisnormativitetens olika uttryckssätt?


Love Prelog

Från att ha identifierat sig som lesbisk i nästan 10 år lever idag Love Pascal som homosexuell transman. Genom att dela med sig av sina erfarenheter bråkar han med heteronormens koppling mellan kroppens anatomi, sexuell läggning, sexuell praktik och till kärlek. Både allvar och humor får plats i hans berättelser tagna från vardagen och normkritiska poesi.


Fler gäster presenteras snart!


Programmet uppdateras här på sidan allt eftersom det blir klart. Boka in 16 februari 2019 redan nu!


Hector Brännlund, musiker

Erika Alm, Idehistoriker och genusvetare

Love Prelog, poet

Kallelse till årsmöte

Den 16:e februari 2018 är det dags för årsmöte!

Årsmötet är ett förbunds högsta beslutande tillfälle, det är där styrelsen utses och verksamhetsplanen för kommande år antas. Alla medlemmar är välkomna att delta och göra sin röst hörd. (Här blir du medlem!)


Datum: Lördagen den 16:e februari 2019

Plats: Sollentuna

Tid: Årsmöte kl 12.00, Transammandagen pågår sedan ända till kvällen. 

Årsmöteshandlingar: Presenteras här på sidan senast 3 februari 2019.

Motioner: Motioner (förslag på vad du som medlem tycker att Transammans ska göra) ska mailas till styrelsen senast 26 januari 2019.

Reseersättning: För medlemmar som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Ange detta i anmälan. 

Anmälan: Anmäl dig till årsmötet och Transammansdagen via länken ovan!