Transammansdagen + årsmöte

Transammansdagen

Transammansdagen är vår årliga stora dag som börjar med årsmöte. Efter det fylls dagen av härliga aktiviteter, gäster, föreläsningar, workshops, gemenskap och kulturinslag som vi hoppas ska passa både stora och små. Dessutom delas i år Transammanspriset ut för första gången!


Lokalgruppen Transammans Väst har den stora äran att arrangera dagen, och programmet uppdateras här på sidan allt eftersom det blir klart.  


För dig som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Ange detta i anmälan. 


Program

Programmet uppdateras inom kort!


12.00   Årsmöte med lunch för medlemmar (anmälan krävs för lunch! Bli medlem här


13.30   Mingel med tilltugg i cafébaren


13.55   Vår eminenta konferencier Yolanda Bohm hälsar välkommen!

Yolanda Aurora Bohm Ramirez, född 1987, är uppvuxen i Skogås och har studerat skrivande vid Malmö Högskola och Ölands Folkhögskola. Hen skriver sina egna minnen och sin mammas memoarer, klottrar på handryggar och använder våra heligaste skrifter som scrapbooks. Yolanda Aurora Bohm Ramirez är förläsare, aktivist och spoken word-poet och debuterade nyligen med Ikon.


14.00   Nino Mick uppträder med estradpoesi

Nino Mick är född 1990, bor i Göteborg, är en uppmärksammad och uppskattad scenpoet. 2013 blev hen svensk mästare i poetry slam och Svenska kyrkans kulturstipendiat 2015. Nino är även vice ordförande i Göteborgs Litteraturhus. Tjugofemtusen kilometer nervtrådar är hens debut. Nino Mick skriver en direkt, lyrisk text om när det som flyter måste stelna. Den flytande könsidentiteten ska naglas fast i en diagnos. Dikter som talas högt ska naglas fast på en boksida. Det är dikter om att bara vilja bli lämnad ifred, men tvingas in i byråkrati. Om att göra en resa mellan ett jag och något annat ordlöst bort från kyrkan, om att ändå känna sig som Guds redskap. Om släktband, om ensamhet. Och naturligtvis om kroppen.


14.15    Presentation av dagen och alla programpunkter


14.30   Utdelning av Transammanspriset 2017!


14.45   Mandy Rich uppträder

Hon besegrade rädslan över att visa vem hon är. Nu vill hon peppa andra att göra samma sak. Möt Mandy Rich - tjejen som ska krossa machoidealet på den svenska hiphopscenen. Mitt i känslostormen kring utredningen började Mandy själv skriva texter. Egenterapi, förklarar hon. Och trots massiv scenskräck stod hon sedan plötsligt där, mitt på Södra Teaterns scen, med micken i handen under en hiphopkaraokekväll. Klart det är enklare sagt än gjort, men den kvällen visade mig verkligen hur viktigt det är att våga göra sådant man inte tror sig klara av. 


15.00   Mingel och workshops

WORKSHOP: Transkunskap 

Lär dig mer om kön, trans, cis och andra ord och begrepp. 


Närståendeakuten: Träffa andra närstående, våga ställa dina frågor, ta chansen att reflektera tillsammans med andra i ett tryggt rum. Eller kom och bara lyssna en liten stund.  


15.30   Malin Nilsson, författare till barnboken "Det är jag som är Mickan".

Malin Nilsson arbetar som speciallärare och är författare till barn- och ungdomsböcker. Hon har gett ut sju böcker, den första kom 2013. För Malin är det viktigt med böcker som på ett naturligt sätt lyfter fram mångfalden när det gäller familjer, könsroller, och hur individer upplever sig själva och sin omvärld. Genom sina böcker vill hon hjälpa till att förebygga utanförskap och att ingen ska behöva växa upp med känslan ”Det är fel på mig, jag passar inte in, jag är inte som de andra”. De två böckerna om Mickan, en transsexuell tonårstjej, är skrivna i samarbete med Vanessa Lopez respektive Saga Becker. Samarbeten som gett nya insikter och fin vänskap!


15.35   Samtal om begrepp, utmaningar och framtid, med Ann-Christine Ruth, Mattias Kallin och William Akyol i stora salen. 

Samtidigt läser Malin Nilsson ur sin bok i lilla salen. 

Ann-Christine Ruth är föreläsare och inspiratör. Hon blev känd för många när hon som manlig kyrkoherde blev sig sig själv och kom ut som Ann-Christine. Det blev stor medial uppmärksamhet, bl a medverkan i Skavlan. Nu föreläser hon sedan snart fyra år på heltid över hela landet om normer, kön och könsidentitet med särskilt fokus på transpersoner.   


William A är snart färdig civilingenjör som vid sidan av studierna föreläser om sin väg till den rätta spegelbilden och är gruppledare och stödperson i transgrupper på Sahlgrenskas Universitetssjukhus. 


Mattias Kallin (mer info kommer)


16.30   Mingel och workshops

WORKSHOP: Engagera dig i Transammans! 

Ställ frågor om förbundet och dela med dig av dina idéer om vad du vill göra! Kanske vill du bli aktiv i en lokalgrupp, bli en i vår föreläsarbank eller bidra med dina djupa kunskaper i bidragsansökningar och medlemsregister? Kanske är du proffs på att redigera film till våra sociala medier, eller vara en trygg samtalspartner som kan stötta andra? Du är välkommen och efterlängtad! 


17.00   Mandy Rich uppträder


17.45   Tack för idag! 


Hela dagen

Kranmärkt Café 

Filmvisning för barn

Leksakshörna

Bokhörna 

Workshophörna

Bokförsäljning

Sakbytarhörna (ta gärna med kläder, gears, mm för att byta med någon annan som behöver!)


Yolanda Bohm, poet och dagens konferencier

Nino Mick, poet

Mandy Rich, artist

Malin Nilsson, författare till "Det är jag som är Mickan"

Ann-Christine Ruth, föreläsare och inspiratör


William A, civilingenjör, gruppledare och föreläsare


Kallelse till årsmöte

Den 17:e februari 2018 är det dags för årsmöte!

Årsmötet är ett förbunds högsta beslutande tillfälle, det är där styrelsen utses och verksamhetsplanen för kommande år antas. Alla medlemmar är välkomna att delta och göra sin röst hörd. (Här blir du medlem!) Årets Transammansdag sker i samarbete med ABF.


Datum: Lördagen den 17:e februari 2018

Plats: Göteborg (exakt plats meddelas efter anmälan) 

Tid: Årsmöte kl 12.00, Transammandagen pågår sedan ända till kvällen. 

Årsmöteshandlingar: Hämta årsmöteshandlingarna här! (pdf) Valberedningens förslag finns här (pdf).

Reseersättning: För medlemmar som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Ange detta i anmälan. 

Delta på distans: Vi ser över möjligheten att kunna delta på årsmötet via länk. Ange i anmälan om du är intresserad av detta. 

Anmälan: Anmälan till Transammansdagen och årsmötet ska ske senast 15:e februari.