Om Transammans

Transammans - förbundet för transpersoner och närstående startade som ett projekt för transpersoner och närstående av RFSU Västerås och RFSL Ungdom Västerås (numera RFSL Ungdom Västmanland) under hösten 2013 och riktade sig först till Västerås med omnejd. Sedan hösten 2015 är vi ett nationellt förbund med lokalgrupper över hela landet. 


Transammans utgörs av våra medlemmar. Alla får själva välja hur mycket engagemang eller vilka delar som känns bra att vara med på. Genom våra träffar, samtalsgrupper och grupper online bildar vi ett stort nätverk. Gemensamt sitter vi på stor erfarenhet och kunskap om att vara trans och att vara närstående.


Vill du bli en del av Transammans? Engagera dig på något sätt, få hjälp och stöd, bara prata eller tipsa oss om något, tveka inte att höra av dig!


Våra stadgar

En förenings stadgar är en lista med viktiga regler. Här står det vilka som styr över föreningen, hur ett beslut ska fattas och vem som får vara medlem. Ibland är stadgarna skrivna med ett lite krångligare språk. Om du vill ha hjälp att förstå stadgarna får du gärna höra av dig till oss.