Om Transammans

Transammans - förbundet för transpersoner och närstående startade som ett projekt för transpersoner och närstående av RFSU Västerås och RFSL Ungdom Västerås (numera RFSL Ungdom Västmanland) under hösten 2013 och riktade sig först till Västerås med omnejd. 

Tre inspirationskvällar genomfördes för att fånga upp idéer och tankar om vad som behövs i Västerås med omnejd. Intresset från politiker, media och deltagare har varit stort redan från början. Sedan dess har vi växt snabbt och vårt arbete har spridit sig över Sverige. Den 3:e september 2015 hade vi konstituerande årsmöte och Transammans blev ett nationellt förbund.  

Våra medlemmar får själva välja hur mycket engagemang eller vilka delar som känns bra att vara med på. Vi träffar många personer som kommer till våra träffar och samtalgrupper och har gemensamt en stor erfarenhet av frågor kring trans och att vara närstående. Vi har även hemliga Facebookgrupper för deltagare. Om du är intresserad av att bli inbjuden till dem, maila till oss. Det finns också en sluten facebookgrupp för alla medlemmar, som du själv kan gå med i. 


Vill du engagera dig på något sätt, få hjälp och stöd, bara prata eller tipsa oss om något, tveka inte att höra av dig!