Nominera till styrelsen 2020

Vi söker dig till styrelsen!

Valberedningen har ordet

Transammans är ett nytt förbund, som är i en stark utvecklingsfas, samtidigt som våra intressefrågor blir mer och mer synliga i samhället. Transammans är idag en väldigt viktig organisation för så många. Inför verksamhetsåret 2020 söker Transammans förbundsstyrelse fler personer! Som en del i Transammans förbundsstyrelse får du en chans att jobba för och med att förbättra transpersoners och närståendes situation i samhället idag. Läs Transammans idéprogram här.


Just nu arbetar Transammans valberedning med att rekrytera personer som kan bilda Transammans styrelse för verksamhetsåret 2020. Är du en av dem som vill bygga ett starkare Transammans?


Vi letar extra särskilt efter dig som är intresserad av ekonomi och praktisk organisation, så som administration.


Valberedningen är måna om att få en bra spridning i styrelsen - det gäller både personligheter, geografiskt, könsidentiteter, olika former av närstående, etniska bakgrunder osv.


OM styrelseuppdraget

  • Styrelsen har ansvaret för hela Transammansförbundet
  • Styrelsen ansvarar för budgeten för hela förbundet
  • Styrelsen är en arbetande styrelse
  • Styrelseuppdraget är ideellt
  • Styrelsemöten sker ca en gång i månaden genom videosamtal (messenger) Ibland sker extra styrelsemöte.
  • Styrelsen träffas fysiskt 4-5 helger om året
  • Utöver möten är det ungefär 2 timmars arbete per vecka


Du kommer få lära dig mer om normkritik, transcommunityt och föreningsarbete. Som styrelseledamot i Transammans kan du vara med och göra verklig skillnad i transpersoner och närståendes liv. Du kommer dessutom att ha stort inflytande i transfrågor genom att åka på olika nätverksmöten, hearings och annat, kanske skriva debattartiklar?


Känns det lockande? Har du frågor?

Vill du själv vara med eller skulle du vilja tipsa om någon du tror skulle passa till uppdraget? Fyll i formuläret nedan innan den 1 januari 2020.


Om du har några frågor kan du maila den till sammankallande i valberedningen, Alexis, på alexis.transammans@gmail.com.

Tack!


/Valberedningen

Alexis, Liv Emanuelle och Kai