Transammanspriset 2018

Transammanspriset 2018!

OM TransammansPriset

År 2017 instiftade Transammans "Transammanspriset" och i år fortsätter vi succén!

Ett pris som varje år ska gå till en person eller en organisation som på något sätt gör livet bättre för transpersoner och närstående i Sverige.


Priset kan delas ut till en enskild person, organisation, inrättning, skola, arbetsplats, förening, idrottslag, eller varför inte ett vårdteam?


Varje år samarbetar vi med en konstnär, som själv har anknytning till trans på något sätt. De får i uppdrag att specialtillverka årets Transammanspris. 


Syfte: Transammanspriset uppmärksammar och uppmuntrar insatser som är och har varit bra för transpersoner och närstående i Sverige. Vi vill lyfta de goda exemplen!


När: Nomineringen är öppen från 14 december till den 31 december 2018 och priset delas ut på Transammansdagen, som infaller den 16 februari 2019!


Vad: Förutom den stora stora äran får vinnaren ett alldeles utomordentligt stiligt diplom OCH ett pris av en transrelaterad konstnär! 

Årets konstnär:

Ninnileo Daelander

Jag har målat med akryl sedan 3 års ålder och det är passionen för konsten som 2011 ledde vägen till min nuvarande karriär som tatuerare.

Som bigender och kvinnokodad är världens snäva ramar svåra och smärtsamma att trycka sig in i, och målandet har alltid återkommit både som ventil för tunga känslor och aktivt agerat som egentid till tanke och reflektion.

Verket jag skapat inför 2019 års Transammanspris springer ur känslan att vilja fly till där kärleken lever och föreställer en person som röker på ett café i Paris.


Nominera till Transammanspriset 2018 här!