Transammansdagen + årsmöte

Transammansdagen 2019

Transammansdagen är vår nationella årliga stora dag som börjar med årsmöte. Efter det fylls dagen av härliga aktiviteter, gäster, föreläsningar, workshops, gemenskap och kulturinslag som vi hoppas ska passa både stora och små. Dessutom delas Transammanspriset ut!

I år arrangeras Transammansdagen i Sollentuna och genomförs i samarbete med ABF.


Alla är välkomna, du behöver inte vara medlem (men bli gärna det)!


För medlemmar som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Ange detta i anmälan.


Programpunkter

Fler gäster presenteras nedan inom kort!

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras något.


Sal 1

11.00 BONUS-workshop! Träffa årsmötets ordförande och sekreterare för att ställa frågor inför årsmötet, lära dig mer om hur ett årsmöte går till och diskutera handlingarna i förväg för att spara tid på själva årsmötet.

11.30 Lunch serveras för de medlemmar som anmält detta

12:00 Årsmöte

14:00 Transammanspriset delas ut

14:30 Cecilia Dhejne och Georgis Karamanis

15:15 Erika Alm


Sal 2

12-16: mingel, klädbytarhörna, brädspel, barnhörna

14.15 Transbutikens pop-up-butik öppnar

14.30 Drop in: Närståendeakuten

15:15 Drop in: Engagera dig i Transammans

16:00 Hector Brännlund

16:45 Julle och Petra

17:30 Love Prelog

18:00 Naz x NekNek

19.00 Tack för idag!


Hector Brännlund

År 2016 blev Hector Brännlund topp 20 i Idol av ca 14000 sökande och tog sig hela vägen till den direktsända kvalveckan. Hösten 2017 medverkade Hector och Sundsvallsduon Arrhult på Joakim Lundells låt ”Monster” som nu har över 11 miljoner streams på Spotify. Samma höst signades Hector av skivbolaget Ninetone, och hittills har han släppt 2 låtar. ”Hold You Back” och ”Phobia”. Phobia har han skrivit själv och handlar om transfobi. Hector går sista året på Naturvetenskaplig linje på Räddningsgymnasiet på Sandö.med civil kris- och konflikthantering, samt brand och räddning som profilering.

Erika Alm

Idéhistoriker och genusvetare som pratar om hur vi kan förstå normer om kön, genus och identitet inom medicinen och kulturen genom begreppet cisnormativitet. Sociala föreställningar om vad som är normalt och vad som är avvikande har förändrats genom historien och ser olika ut i olika delar av världen; hur påverkas transpersoners livsvillkor av cisnormativitetens olika uttryckssätt?

Love Prelog

Från att ha identifierat sig som lesbisk i nästan 10 år lever idag Love Pascal som homosexuell transman. Genom att dela med sig av sina erfarenheter bråkar han med heteronormens koppling mellan kroppens anatomi, sexuell läggning, sexuell praktik och till kärlek. Både allvar och humor får plats i hans berättelser tagna från vardagen och normkritiska poesi.

Cecilia Dhejne

Psykiater, sexolog och psykiatrichef på ANOVA, Karolinska universitetssjukhuset Stockholm. Hon har sedan 20 år tillbaka arbetat med att utreda och stödja personer över 18 år som söker hjälp utifrån att de funderar över eller önskar könsbekräftande vård. Hon bedriver också forskning inom området och 2017 försvarade hon sin avhandling "On Gender Dysphoria".

Petra och Julle Douhane

Varför måste man vara modig för att få spela fotboll?

Julle var 8 år när han inte längre fick i vara med och spela i pojklaget. Idag är han 10 år och har tvingats byta klubb för att få spela med andra killar. Julle och hans mamma Petra pratar om vilket mod som krävs för att få känna sig inkluderad i idrottsvärlden.

Idrott ska vara för alla - men är verkligen alla välkomna? Vad kan vi göra för att alla ska vara inkluderade och vilka rättigheter respektive fallgropar känner vi till?

Ingen ska anpassa sig till samhällets och andra människors rädsla.

Petra och Julle vill inspirera till mod och dela med sig av sina enorma drivkrafter.

NAZ x NekNek

Två individuella ungdomar som delar sin passion för musik. När de gör musik har de ingen aning om vad som skapas eller vad som kommer att skapas. Vad ska en förvänta sig? ALLT OCH INGET.

Georgios Karamanis

Psykiater, sedan 2014 arbetar han på Affektiva specialmottagningen i Uppsala med personer som söker för könsdysforiutredning och könsbekräftande behandling. Han kommer under året även påbörja sin forskning på könsdysfori som doktorand vid Uppsala Universitet.

Drop in:

Närståendeakuten

Ett tillfälle för dig som vill träffa andra närstående och få chans att ställa frågor och prata av dig. Representanter från Transammans finns på plats och kan guida dig.

Emma Westberg

Emma är skådespelare, musiker, vår sittande vice ordförande och framför allt Transammans egen glädjespridare! På Transammansdagen kommer hon agera konferencier och stämningshöjare. Och kanske dela med sig av spännande historier från sitt liv?

Emma är aktuell i föreställningen Den feruketansvärda semällen och queerfilmerna Nikita Forever och Factory Kids.

Transammanspriset

Under dagen delar vi ut Transammanspriset 2018! Ett pris som varje år ska gå till en person, grupp eller en organisation som på något sätt gör livet bättre för transpersoner och närstående i Sverige.

Läs mer om priset här.

Klädbytarhörna

Ta med dig kläder som du inte längre använder, och byt till något som känns mer du!

Transbutiken

Sveriges nya, enda och första butik som inriktar sig enbart på transrelaterade hjälpmedel och prylar! Webbutiken öppnade i somras och på Transammansdagen kommer deras Popup-butik med möjlighet att prova hjälpmedel och få tips och råd.

Fika!

Transammans älskar fika och självklart har vi ett litet café på plats under dagen!

Vi bjuder på kaffe, te, saft, kakor, bullar och frukt. Vi tar gärna emot en frivillig donation till vårt swishnummer 123 396 93 67!

För den som är medlem och har anmält sig till årsmötet fixar vi lunch. Mer matigt finns att köpa i butiker i närheten!

Drop-in-Workshop: Bli aktiv i Transammans

Vill du engagera dig i Transammans? Kom och prata med oss om dina idéer och vad vi har på gång! Representanter från styrelsen, lokalgrupper och andra aktiva finns på plats. Passa på att byta erfarenheter med varandra!

BARNAKTIVITETER

Vi har pyssel, spel och mys för barnen!

Lokalerna ligger i anslutning till varandra så det går utmärkt att röra sig mellan föreläsningar och mingelrummet där det finns möjlighet till lite friare space. Du har självklart ansvar för dina egna småttingar.

Transammans årsmöte

Årsmötet är ett förbunds högsta beslutande tillfälle. Här har du som medlem chans att vara med och påverka! Styrelse, budget och verksamhetsplan ska väljas. Läs mer om årsmötet nedan.

Kallelse till årsmöte

Den 16:e februari 2019 är det dags för årsmöte!

Årsmötet är ett förbunds högsta beslutande tillfälle, det är där styrelsen utses och verksamhetsplanen för kommande år antas. Alla medlemmar är välkomna att delta och göra sin röst hörd. (Här blir du medlem!)


Datum: Lördagen den 16:e februari 2019

Plats: Sollentuna

Tid: Årsmöte kl 12.00, Transammandagen pågår sedan ända till kvällen. 

Årsmöteshandlingar:

Dagordning för årsmötet 2019

Verksamhetsberättelse för 2018

Verksamhetsplan för 2019

Ekonomisk redovisning för 2018 och budget för 2019

Ekonomisk berättelse för 2018

Revisorernas berättelse för 2018

Valberedningens förslag till årsmötet 2019

Motion till årsmötet: För ett ökat politiskt engagemang

Styrelsens svar till motionen: För ett ökat politiskt engagemang

Styrelsens proposition: Stadgeändringar

Motioner: Motioner (förslag på vad du som medlem tycker att Transammans ska göra) ska mailas till styrelsen senast 26 januari 2019.

Reseersättning: För medlemmar som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Ange detta i anmälan. 

Anmälan: Anmäl dig till årsmötet och Transammansdagen via länken ovan!