Transammans Väst

Transammans Väst startade i augusti 2017 och har till en början främst arbetat med stödverksamhet och nätverkande i form av öppna fikaträffar, samt regelbundna träffar för transpersoner över 13 år. En del familjeverksamhet och politisk påverkan är också igång, liksom samarbete med Kallbadhuset Kallis.


Transammans Väst har ett eget instagramkonto och en facebookgrupp. Gå med i facebookgruppen för att få all uppdaterad information!


Finns du i Göteborg med omnejd och själv är transperson eller närstående och behöver en trygg plats för att bolla dina tankar kring könsidentitet är du välkommen att höra av dig via Transammans Västs sociala medier, mailen: transammans.vast@gmail.com eller här via hemsidan!


Aktuellt

FIKA FÖR TRANSPERSONER

Välkommen till Transammans Västs fikaträffar för alla transpersoner och/eller personer som funderar över sin könsidentitet som är över 13 år.


Fikaträffarna vänder sig till alla transpersoner och är tänkta som ett tryggt rum som du ska kunna komma till precis som du är. Här finns inga rätt eller fel sätt att vara trans. Du är välkommen oavsett om du vill umgås, fika, vara kreativ, nätverka, få stöd och vägledning eller bara vara utan några sociala krav. Transammans Väst finns på plats och exempel på vad vi kan hjälpa till med är att hitta en passande binder, skriva egenremisser och hitta vårdkontakter. Vi vill även vara ett stöd för dig som inte har någon uppbackning från din familj, vänner eller andra i din omgivning. Vi har även med oss translitteratur och annan transrelaterad information.


Vi som håller i  och planerar träffarna är fem ledare som själva är transpersoner och vi är i åldrarna 14-40 år.

Kom och träffa oss så berättar vi mera om våra planer för våren!


Tid: Varannan vecka.

Var: I centrala Göteborg

Hur: Gå med i facebookgruppen "Transammans Väst" eller maila transammans.vast@gmail.com för mer info.

Kostnad: Fikat är gratis för medlemmar i Transammans. För dig som inte är medlem kostar fikat 20 kr. Du kan lätt bli medlem här, eller på plats på fikaträffen.

FIKA FÖR TRANSPERSONER OCH NÄRSTÅENDE

Vi fikar och umgås tillsammans! Dessa fikaträffar är öppna för alla transpersoner och närstående och de som funderar över sin könsidentitet. Träffarna är tänkta som ett tryggt rum som du ska kunna komma till precis som du är, här finns inga rätt eller fel sätt att vara trans och vi har inga åldersgränser på de här träffarna.


Du är välkommen oavsett om du vill umgås, fika, vara kreativ, nätverka, få stöd och vägledning eller bara vara utan några sociala krav. Transammans ledare finns på plats och exempel på vad vi kan hjälpa till med är att hitta vårdkontakter och hjälpa till att kontakta olika instanser. Förhoppningsvis kan vi även vara ett stöd för dig som inte har någon uppbackning från din familj, vänner eller andra i din omgivning.


Definition av närstående: I begreppet närstående inkluderar vi människor som finns i vardagen även utanför transpersoners närmaste familj och vänner. Som exempelvis vården, skolan och arbetslivet.


Tid: Ca en gång i månaden, med nystart 28 oktober 2018.

Var: I centrala Göteborg

Hur: Gå med i facebookgruppen "Transammans Väst" eller maila transammans.vast@gmail.com för mer info.

Kostnad: Fikat är gratis för medlemmar i Transammans. För dig som inte är medlem kostar fikat 20 kr. Du kan lätt bli medlem här, eller på plats på fikaträffen.

Samtalsgrupp för närstående

Transammans har tagit fram ett eget metodmaterial för samtalsgrupper för närstående. För den som är förälder, partner, syskon, barn eller annan familjemedlem som vill få mer kunskap och träffa andra närstående.


Datum: 7/2, 21/2, 7/3, 21/3 och 4/4.

Tid: 17.00- ca 19.30

Var: Västra Göteborg

Hur? Gruppen träffas fem gånger och leds av en samtalsledare som själv är närstående.

Kostnad? Grupperna är gratis för medlemmar. Övriga betalar 150 kr vid första grupptillfället. Det går även att bli medlem på plats eller på hemsidan.


För mer info och anmälan, klicka här!