Att starta lokalgrupp

starta lokalgrupp

Är du sugen på att starta en lokalgrupp i din närhet? Det är klart att du är! Det är enkelt och krävs inte mer än två personer. Ni väljer själva hur aktiva ni vill vara!  


Exempel på aktiviteter att arrangera:

  • Öppna fikakvällar.
  • Gå i lokala prideparaden.
  • Kulturupplevelser - gå på bio, teater eller se en utställning.
  • Stödaktiviteter - dela upplevelser med andra på fikaträffar, starta samtalsgrupper eller följ med på läkarbesök.
  • Boka in föreläsningar från Transammans föreläsarbank.
  • Filmkväll, spelkväll eller varför inte ett idrottslag?

så här börjar du!

1. Kontakta oss!

Läs igenom informationen på den här sidan och boka sedan ett telefon- eller videomöte med vårt adminteam, för att gå igenom information om Transammans, dina idéer och lite rutiner. Efter detta skickar du in en enkel planering över vad du vill göra i lokalgruppen. Då får ni också tillgång till er egen mailadress, facebookgrupp, instagramkonto, profilmaterial och er egen budget. Det görs då också en gemensam plan för hur och när nyheten ska presenteras i lokalmedia. Boka tid för ett uppstartsmöte genom att maila oss på hej@transamans.se eller via kontaktformuläret här på hemsidan.


2. Planera inför en första träff!

När du tagit det första steget och kontaktat förbundsstyrelsen är det dags att ordna med en första träff. 

Hitta ett datum och en tid som passar dig och som du tror skulle passa flera andra. 

Hitta en plats att ha träffen på, gärna en lite mer privat plats om det går. Alla har inte kommit ut än och kanske inte vågar komma på en träff om det är för synligt. Vi samarbetar med studieförbundet ABF på nationell nivå och uppmuntrar alla lokalgrupper att kontakta ABF på sin ort. De kan hjälpa till med lokaler, materialkostnader m.m.  Andra platser att vara på är exempelvis en mindre park eller ett café med mer privata vrår.


3. Marknadsför!

Du behöver läsa vår sociala medier policy och få ett okej från kommunikatören innan du sätter igång med denna punkt.

För att så många som möjligt ska veta om att gruppen finns är det viktigt att marknadsföra både gruppen och första träffen. Du kan bland annat be Transammans kommunikatör om hjälp att få igång er egen facebookgrupp och/eller ert instagramkonto som ni sedan administrerar själva, sprida Transammans affisch och visitkort och be styrelsen skicka ut ett pressmeddelande. Förbundsstyrelsen kan också hjälpa till att få ut informationen på Transammans stora facebooksida och instagramkonto.


4. Ha en första träff!

Det är inte krångligare än det låter. Ni kanske bara vill fika, spela brädspel eller titta på film? 


Vi har mallar och stöd till hjälp. Börja med att läsa vår starta lokalgruppsmanual samt ta kontakt med oss för att veta mer och anmäla intresse!