Transammanspriset 2017

I år instiftar Transammans "Transammanspriset"! Ett pris som varje år ska gå till en person eller en organisation som på något sätt gör livet bättre för transpersoner och närstående i Sverige.


Priset kan delas ut till en enskild person, organisation, inrättning, skola, arbetsplats, förening, idrottslag, eller varför inte ett vårdteam?


Varje år samarbetar vi med en konstnär, som själv har anknytning till trans på något sätt. De får i uppdrag att specialtillverka årets Transammanspris. 


Syfte: Transammanspriset uppmärksammar och uppmuntrar insatser som är och har varit bra för transpersoner och närstående i Sverige. 

Vi vill lyfta de goda exemplen!


Hur: Du nominerar!


När: Din nominering ska vara inne senast den 25:e november 2017 och priset delas ut på Transammansdagen den 17:e februari 2018.


Vad: Förutom den stora stora äran får vinnaren ett alldeles utomordentligt stiligt diplom OCH i år ett specialdesignat smycke av smyckedesignern Ulrica Martinsdotter! 

Skicka in din nominering!

Årets konstnär:

Ulrica Martinsdotter

Ulrica Martinsdotter designar smycken med attityd och budskap om allas lika värde, sitter i styrelsen för Västerås Pride och lyfter fram frågor om trans i sitt dagliga arbete i teatervärlden. Vi är glada att hon vill designa vårt första pris!


- Jag ritar bara smycken jag själv vill bära. För att visa vem jag är och vad jag står för – alla människors lika värde. Smycken att bära med stolthet och utan fördomar, säger Ulrica Martinsdotter.