Transammansdagen + årsmöte

Kallelse till årsmöte

Den 17:e februari 2018 är det dags för Transammansdagen, som börjar med årsmöte! 

Årsmötet är ett förbunds högsta beslutande tillfälle, det är där styrelsen utses och verksamhetsplanen för kommande år antas. Alla medlemmar är välkomna att delta och göra sin röst hörd. (Här blir du medlem!)


Datum: Lördagen den 17:e februari 2018

Plats: Göteborg (exakt plats meddelas efter anmälan) 

Tid: Årsmöte kl 12.00, Transammandagen pågår sedan ända till kvällen. 

Årsmöteshandlingar: Läggs ut på denna sida senast 3:e februari. 

Reseersättning: För medlemmar som inte kan betala resan själv, finns det möjlighet att ansöka om reseersättning. Ange detta i anmälan. 

Delta på distans: Vi ser över möjligheten att kunna delta på årsmötet via länk. Ange i anmälan om du är intresserad av detta. 

Anmälan: Anmälan till Transammansdagen och årsmötet ska ske senast 15:e februari. Anmälningsformulär kommer ut på denna sida inom kort.  


Nominera till förbundsstyrelsen

Transammans valberedning söker efter en ny styrelse för förbundet till efter årsmötet 2018!


Styrelsens roll är att leda hela Transammans, uppmuntra till engagemang i hela Sverige och utveckla förbundet. Detta betyder att styrelsen har regelbundna möten under året, arbetar fram metoder och manualer för engagemang, håller utbildningar, söker bidrag för att säkra ekonomin och kunna göra ännu mer aktiviteter, stötta de lokalgrupperna och utveckla de befintliga samt mycket mer! 


Vi letar särskilt efter personer som är intresserade av:

  • Ekonomi
  • Medlemsengagemang och medlemsvård samt 
  • Gillar administrativa sysslor som gör att allt det som syns utåt faktiskt kan ske. 


Styrelsemedlemmarna ska ha tid för styrelsearbete, är aktiva och ganska självständiga i sitt arbete men som även kan arbeta i grupp. Självklart under ledning av en ordförande och stöd av hela styrelsen tillsammans. Styrelsen får gärna vara spridd över hela landet och ha en mängd olika erfarenheter, kompetenser och identiteter.


Personerna behöver inte kunna allting av detta men ämnar att lära sig och har ett stort engagemang för transpersoner, transrättigheter och närstående. Du bör ha stor koll på transcommunityt gällande begrepp, transpersoners livsvillkor och närståendes viktiga roll som stöd samt inte vara helt ny som engagerad i föreningslivet. Du kan också vara aktiv i Transammans på lokal nivå men måste kunna prioritera styrelsearbete, då det är en grundläggande faktor för att även aktiviteter på lokal nivå ska kunna ske.


Du kan själv kandidera eller nominera någon annan, om den du nominerar inte är tillfrågad i förväg så är det ett namnförslag. Alla som kandiderar eller nomineras kommer bli kontaktade av valberedningen så därför behöver vi ha korrekta kontaktuppgifter. Vi vill påminna igen om vikten av att ha tid för uppdraget. Det är väldigt roligt och peppigt, men tänk på att du måste ha orken och tiden!


Sista nomineringsdag är söndag 28 januari 2018. Intervjuer med de nominerade kommer bokas till att ske under vecka 5 och 6!


Nominera till styrelsen i det här formuläret!

Transammansdagen

Efter årsmötet fylls dagen av härliga aktiviteter, gäster, föreläsningar, workshops, gemenskap och kulturinslag som vi hoppas ska passa både stora och små. Dessutom delas Transammanspriset ut för första gången!

Lokalgruppen Transammans Väst har den stora äran att arrangera dagen, och programmet uppdateras här på sidan allt eftersom det blir klart.  


Program

Programmet uppdateras inom kort!