Transkollo 2017

Transammans Ekerö med medarrangör FPES presenterar stolt Sveriges första läger för transbarn och närstående!

Lägret riktar sig till dig som är trans­person eller funderar kring din könsidentitet, och är max 13 år. Du får ta med dig en vuxen som du litar på.

Lägret är fullt av spännande aktiviteter! Bland annat föreläsningar och workshops kring trans, information och stöd till alla närstående, och en massa kul som bad, grillning och lekar.


Datum: 15-17 september, kl 15 på fredagen till kl 15 på söndagen.
Plats: Ekerö kommun.
Målgrupp: Lägret riktar sig främst till boende kring Mälardalen men alla är välkomna att söka. Ni behöver vara medlemmar i Transammans eller FPES. Du kan bli medlem på www.transammans.se eller www.fpes.se.
Kostnad: 500 kr per barn och då ingår en närstående i priset. I anmälningsavgiften ingår mat, boende och alla aktiviteter för både barnet och den vuxna. Resan bekostas själv. Det finns möjlighet att få hjälp med betalningen av resa och anmälningsavgift vid behov, mejla på adressen nedan.
Sista anmälningsdag: 7 augusti.
Begränsat antal platser! Senast den 20 augusti kommer vi att återkomma om ni har fått en plats på lägret.
Kontakt: transammans.ekero@gmail.com
Huvudarrangör Transammans Ekerö är en lokalgrupp under Transammans som är ett nationellt förbund för transpersoner och närstående.
Medarrangör FPES är en ideell förening och mötesplats för transpersoner. 

Information till närstående

Vi vet att många familjer med transbarn söker efter kontakt med andra i liknande situation. Det här lägret är en möjlighet för barnen att lära känna andra transbarn, utforska sin egen identitet och få en stärkt självkänsla. Varje barn får ta med sig en nära vuxen som under lägret också kommer att få utbildning, stöd och möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra närstående.

Ledarna för barnens aktiviteter är vuxna transpersoner, för identifikation och för att få positiva förebilder. Ledarna för närståendes aktiviteter är själva föräldrar och närstående till transbarn.

 

Ladda ner affischen här!

Facebookeventet

Det finns ett facebookevent för lägret, sök på Transkollo 2017, så hittar du det. Eller klicka här!